יונתן פיאט | החוג לפילוסופיה

יונתן פיאט

יונתן פיאט, תלמידו בשנים האחרונות, כותב:

לפני שהתחלתי את הקורס שלמדתי עם מרק, הזהירו אותי שמרק לא כל כך מלמד, אלא בעיקר מספר סיפורים. ואכן, אני חושב שאפשר להגיד במידה גבוהה של ביטחון שבערך חצי מהזמן בכל שיעור עבר בלשמוע סיפורים עם קשר רופף בלבד לחומר של הקורס. מה שאף פעם לא הבנתי זה למה סטודנטים מתלוננים על זה. מרק היה מספר סיפורים מעולה ומצחיק; ואפילו שהעברנו חצי מהזמן בסיפורים, בקורס של מרק הספקנו לכסות יותר חומר מאשר בכל קורס אחר שלקחתי. ביקשתי ממרק להתייעץ איתו לקראת כתיבת עבודה בקורס אחר, שהתייחסה גם לעבודה שלו על הסברים מתמטיים. כאשר סיפרתי לו על קישור שרציתי לעשות עם עבודה של פילוסוף אחר, הוא שלף מיד מהזיכרון הערה של שתי שורות שפורסמה בז'ורנל לפני שנים ועושה את הקישור הזה. בהזדמנות אחרת, הייתי צריך לדבר באירוע של החוג. לפני תחילת האירוע, כשאנשים התחילו להתאסף, מרק אמר לי שלכבוד האירוע הוא קרא מחדש עבודה שהגשתי לקורס שלו כמה חודשים קודם לכן, והנהן. זה כל מה שהיה צריך - הוא לא היה צריך מילים כדי להבהיר שהוא מרוצה מהעבודה. התרגשתי מאוד מהמחווה הקטנה הזו.

מתוך: קובץ מכתבים מאת תלמידיו ותלמידויות של מרק ז"ל