למה ללמוד את זה?

 

ראשית, כי זה פשוט מאוד, מאוד מעניין. להעביר חיים שלמים בלי לחשוב, לפחות לעתים, על השאלות הגדולות הללו נראה כמו בזבוז עצום של הזדמנות. ואם כבר לחשוב עליהן, מדוע לא לחשוב עליהן היטב? מדוע לא להיוועץ בגדולי/ות הפילוסופיה לתולדותיה? מדוע לא לנסות ולדייק יותר, ולשפר את היכולות האינטלקטואליות שלך כשאת/ה חושב/ת על השאלות הללו?

כמובן, אפשר לומר עוד. אבל העובדה שעיסוק בפילוסופיה הוא כל כך מעניין אמורה, במידה רבה, להספיק. לחשוב שאין היא מספיקה יהיה, בלשונו של הרמב"ם, לחפש לתכלית (הבנה עמוקה של סוגיות מעניינות וחשובות) תכלית אחרת.

ובכל זאת, מה עוד אפשר לומר כאן?

עיסוק בפילוסופיה אינו רק מחכים ומעשיר אינטלקטואלית. במיטבו, הוא גם מעניק השכלה, מרחיב דעת, ומטפח יכולות אינטלקטואליות מהסוג שיכול להועיל גם לעיסוקים אחרים, חלקם מעשיים יותר.

הנה קישור למאמר מעניין שמסביר מדוע לימודי פילוסופיה הם צעד בונה-קריירה, בכתב העת האנגלי Think.

והנה עוד דוגמא – הפעם בכתבה בדה-מרקר – לערך של לימודי פילוסופיה גם לתחומים אחרים.

דוגמא נוספת תוכלו למצוא בקישור כאן

 

 

אם כבר פילוסופיה, למה דווקא באוניברסיטה העברית? היכנסו וגלו

 

פילוסופיה

 

 

אם כבר פילוסופיה, למה דווקא באוניברסיטה העברית?

החוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית הוא החוג המוביל בישראל. זהו החוג הותיק בישראל, והמסורת של מצוינות שהוא מגלם מהיווסדו ועד היום מקנה לו מקום של כבוד בחוגים מובילים בעולם.

כך, למשל, מדי שנה מצליחים/ות בוגרי/ות החוג – בתחרות מול בוגרי/ות טובי החוגים בעולם – להתקבל לתכניות דוקטורט במיטב האוניברסיטאות בחו"ל. כך, למשל, בוגרי התארים המתקדמים בחוג מצליחים מאוד בשוק העבודה התחרותי של משרות אקדמיות בפילוסופיה (ומשמשים כאנשי/נשות סגל בכל חוג אחר בארץ); והתלמידים/ות שלנו הם, ללא ספק, חתך התלמידים/ות המרשים ביותר בחוגים לפילוסופיה בישראל. 

 

וכמובן, אפשר לשלב לימודים בחוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית עם תכניות לימוד אחרות באוניברסיטה, ואגב כך לנצל חוזקים אחרים של האוניברסיטה המובילה בישראל. אפשר, למשל, לשלב לימודי פילוסופיה עם לימודים אחרים בפקולטה למדעי הרוח (היסטוריה, בלשנות, דתות, ועוד), או בפקולטות אחרות (פסיכולוגיה, מדע המדינה, כלכלה, מדעי המחשב, ביולוגיה, משפטים). 

 

מה זה בכלל פילוסופיה? כנסו וגלו

 

איך אפשר לתכנת תודעה?

מה זה בכלל פילוסופיה?

זו אינה שאלה פשוטה כמו בתחומים רבים אחרים. השאלה "מהי פילוסופיה" היא כשלעצמה שאלה פילוסופית...

פילוסופיה היא, פחות או יותר, עיסוק שיטתי, רציני אינטלקטואלית, בשאלות גדולות וכלליות. כמובן, לא חייבים ללמוד פילוסופיה כדי לעסוק בהן, וחלק מהשאלות שפילוסופים/ות דנים/ות בהן הן שאלות שכבר חשבת עליהן (למשל, האם אנחנו יודעים/ות משהו? איך? מה בדיוק קיים בעולם? כיצד ראוי לנהוג? האם זו שאלה שיש עליה תשובות אובייקטיביות? האם יש אלוהים? מה בדיוק הפשר של שאלה זו? האם אנחנו חופשיים, ואם כן, איך זה מתיישב עם אופיו של עולם כפי שהמדע המודרני מתאר אותו?). כשפילוסופים/ות שואלים/ות שאלות אלה, הם מבקשים/ות להשיב עליהן בדרך שיטתית יותר, מדויקת יותר, אחראית יותר אינטלקטואלית, ולעתים גם יותר עשירה היסטורית, מהדרכים בהן דנים/ות בהן בהקשרים אחרים.

כך, אפשר לחשוב על פילוסופיה כהמשכה הקיצוני יותר של המחשבה העמוקה היומיומית.

אבל הדרך הטובה ביותר להבין מהי פילוסופיה (או אהבה, או מוזיקה, או שחייה צורנית) היא פשוט להתחיל לקרוא, לכתוב, לדבר, לשמוע, לחשוב או בקיצור לעשות פילוסופיה (או אהבה, או מוזיקה, או שחייה צורנית). ואתם/ן מוזמנים/ות.

 

רגע, יש בזה עבודה? היכנסו וגלו

 

האם הזמן לינארי?

קבלה ללימודים

לחישוב סיכויי הקבלה לשנת הלימודים הבאה עפ"י ציוני הבגרויות ו/או הבחינה הפסיכומטרית שלכם, לחצו כאן.

למידע נוסף והרשמה לחצו כאן.

לפרטי היועצים לתואר בוגר ולתואר מתקדם בחוג לפילוסופיה לחצו כאן.

רגע, יש בזה עבודה?

עבודה בפילוסופיה ממש יש, אבל מעט: משרות באקדמיה, מורים לפילוסופיה במספר בתי ספר.

אבל לימוד פילוסופיה יכול להועיל מאוד גם בשוק התעסוקה.

יש לכך שלוש סיבות מרכזיות -  

ראשית, חוגים לפילוסופיה – ובארץ, בעיקר החוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית – ידועים כ"מקום של חכמים/ות". להיות בוגר/ת – ודאי בוגר/ת מצטיין/נת – של מקום כזה יכול להיות מאוד מועיל בכל שוק עבודה תחרותי (כלומר, כיום, בכל שוק עבודה).

שנית, החוג לפילוסופיה הוא באמת מקום של חכמים/ות. לימודים בחוג, שיחה עם נשות/אנשי הסגל שלו, שיחות עם שאר התלמידים/ות – כל אלה ישחיזו את יכולותיך האינטלקטואליות, באופנים שיועילו גם בכל הקשר אחר.

שלישית, אפשר לשלב לימודי פילוסופיה עם לימודים אחרים, חלקם מעשיים במובן פשוט יותר. שילוב של לימודי פילוסופיה עם לימודי כלכלה, למשל, יקנה את הכלים של כלכלה, אבל גם את המחשבה הביקורתית המיוחדת של פילוסופיה, ויקנה (לצד המוניטין של החוג לפילוסופיה כמקום של חכמים/ות) יתרון יחסי בשוק העבודה לכלכלנים/ות. כך גם לגבי שילוב של לימודי פילוסופיה עם לימודי משפטים, או פסיכולוגיה, או מדעי המחשב, או תחומים רבים נוספים. 

 

קבלה ללימודים... היכנסו לעוד פרטים